• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

2022 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS)/KURA BAŞVURU SÜRECİ

2022 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS)/KURA BAŞVURU SÜRECİ

Genel 29.01.2022 23:00:31 113 0
2022 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS)/KURA BAŞVURU SÜRECİ

2022 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS)/KURA BAŞVURU SÜRECİ

1- GENEL BİLGİ
2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.
Başvurular 27 Ocak-15 Şubat 2022tarihleri arasında alınacaktır. ( Başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru 9-10 Mart 2022 tarihleri arasında alınacaktır.)
Kuraya başvuracak adayların başvuruları 28 Nisan-17 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır. ( Başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru 7-8Haziran 2022 tarihleri arasında alınacaktır.)
2020 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerlidir. 2020-EKPSS’ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri taktirde 2022 EKPSS/Kura başvurularını yapabileceklerdir.
Daha önce ÖMSS/EKPSS’ye başvuran ve engel durumuna ilişkin bilgilerinde değişiklik bulunmayan adaylar için tekrarÖn Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi DÜZENLENMEYECEKTİR. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayan adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden 2022 EKPSS/KURA’yabaşvurularını bireysel olarak yapabileceklerdir.
İlk defa sınava girecek adaylar, EKPSS veya kuraya başvuracak adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde EKPSS/KURA için gereken engel grubu bilgisi bulunmayan veya EKPSS/KURA engel grubu bilgisinde değişiklik olan adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenecektir.
Adresi KKTC olanlar, Türkiye’de istedikleri bir ildeki Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüneşahsen başvurarak Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesiniedineceklerdir.
Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi, her aday için görevli tarafından 3 nüsha düzenlenerek aday ve görevli tarafından imzalanacaktır (İmza atamayacak durumda olan engelli adaylar için imza alanına uyarı yazınız.) 3 nüsha olarak düzenlenen ve imzalananbu belgenin bir nüshası Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüshası adayda kalacaktır. Diğer nüshaise aday tarafından başvurunun yapıldığıÖSYM Başvuru Merkezi görevlisine teslim edilecektir.
ÖMSS ve EKPSS’ye daha önceki yıllarda başvurup engel durumu değişmeyen,eğitim durumu değişen adaylar, 2020 EKPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM başvuru merkezlerinde kayıtlarını yenileyecektir. Ayrıca bir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi almalarına GEREK YOKTUR.
Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacaktır.
“Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”  veya “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporlarda ÇALIŞABİLİR İBARESİ ARANMAYACAKTIR. “ÇALIŞAMAZ”ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.
“Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak alınmış Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporunda (ÇÖZGER)  Hafif düzeyde ÖGV, Orta düzeyde ÖGV, İleri düzeyde ÖGV, Çok ileri düzeyde ÖGV, Belirgin özel gereksinimi vardır (BÖGV), Özel koşul gereksinimi vardır (ÖKGV) şeklinde özel gereksinim düzeylerinden en az birinin yer aldığı raporların başvuruları kabul edilecektir.
Sağlık Bakanlığı tarafından Bakanlığımıza iletilen 16.12.2021 tarih ve E-23642684.010.99.2344 sayılı yazı ile;
a. Geçerlilik süresi 01.01.2020 – 31.12.2020 tarihleri arasında sona ermiş süreli engelli sağlık kurulu raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.06.2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmesi,
b. Geçerlilik süresi 01.01.2021 tarihi ve sonrasında sona ermiş/erecek süreli engelli sağlık kurulu raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.12.2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmesi,

Belirtilmiş olup süreli raporların bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir.

EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından(lise), yükseköğretim önlisans veya lisans programlarından herhangi birisinden mezun olan veya EKPSS’ningeçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilecektir.
Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

UYARI!!!

Milli Eğitim Bakanlığı görüşleri doğrultusunda okulu;

Özel Eğitim Uygulama Okulu (III. Kademe)/ Özel Özel Eğitim Uygulama Okulu (III. Kademe)
Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi olanlar ile bu okulların programının uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrenim görenler (alan bilgisi; ORTA AĞIR OTİSTİK ENGELLİLER, ORTA AĞIR ZİHİNSEL ENGELLİLER, BİRDEN FAZLA ENGELLİLER (Orta-Ağır Zihinsel), BİRDEN FAZLA ENGELLİLER (Orta-Ağır Otizm) olanlar ile mezunları 2022-Kuraya başvurabileceklerdir.
Özel Eğitim Meslek Okulu/ Özel Özel Eğitim Meslek Okulu
Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Eğitim Programı,
Özel Eğitim İş Okulu olanlar ile bu okulların programının uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrenim görenler(alan bilgisi yukarıda belirtilen adaylar dışında olanlar) ile mezunları 2022-EKPSS’ye ortaöğretim düzeyinde başvurabilecekleridir.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince verilen “Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi” eğitim düzeyi olarak ilköğretim okulunun ilk beş sınıfına denk sayıldığından bahisle, bu belgeye sahip olan engelli adaylar, bu kılavuzda belirtilen başvuru tarihi itibariyle kuraya katılım amacıyla (ilkokul düzeyinde)başvuruda bulunabilecektir.
65 yaşını dolduran engelli adayların EKPSS/Kura’ya başvuruları kabul edilmeyecektir.
EKPSS/Kuraya yurt dışında eğitimleri tamamlamış olan engelli adaylar ile yurt dışında bir eğitim kurumundan EKPSS’ningeçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan adaylar da başvurabileceklerdir.
Adaylara Ön Kabul ve Taahhüt Belgesini aldıktan sonra diğer gerekli olan belgelerle birlikte EKPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM Başvuru Merkezine başvurmaları ve sınav ücretini ödemeleri gerektiği hatırlatılacaktır.
İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/ T C Kimlik Kartı /pasaportları ile birlikte şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenmiş, sınav başvuru süreci ile ilgili sıkıntı yaşayan adayları ÖSYM çağrı merkezine (444 67 96) yönlendirelim.
Bilindiği üzere EKPSS’nin yapıldığı tarihte sınav merkezine ulaşım problemi yaşayan engelli adayların taşınması konusunda İl Müdürlüklerimiz koordinatörlüğünde çalışma yapılmıştır. 24 Nisan 2022 tarihinde yapılacak EKPSS için engelli adayların sınav merkezine taşınması konusunda planlamanın yapılması amacıyla; sınav merkezine taşınma konusunda yardım talep eden adayların iletişim bilgilerinin kaydının alınması gerekmektedir.
Başvuru Sırasında Adayların Yanında Bulundurması Gereken Belgeler
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik veya Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun, üzerinde %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan engelli sağlık kurulu raporu,
Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun Hafif düzeyde ÖGV (40-49), Orta düzeyde ÖGV(50-59), İleri düzeyde ÖGV(60-69), Çok ileri düzeyde ÖGV(70-79), Belirgin özel gereksinimi vardır BÖGV (80-89), Özel koşul gereksinimi vardır (ÖKGV)(90-99) gereksinim düzeyi olan ÇÖZGER raporu
Öğrenim durumu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmî belge,
Nüfus cüzdanı /TC Kimlik Kartı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
Adayın engel grubunu veya durumlarını gösteren diğer belgeler (eğer var ise RAM raporları)
2022-EKPSS Aday Başvuru Formu

UYARI!!!

İşitme engellilerin ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduklarını belgelemek amacı ile aşağıdaki belgelerin en az birini getirmesi gerekmektedir.

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduğunu açıkça gösteren sağlık kurulu raporu/engelli sağlık kurulu raporu
İlköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterirdiploma aslı veya onaylı bir örneği
Kaynaştırma okullarında okuyanların ilkokullarını işitme engelli olarak kaynaştırma okullarında okuduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi
İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduğunu gösteren diğer belgeler (Kulaklık veya işitme cihazı faturası vb.)

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Siirt İl Müdürlüğü

 



Cumartesi 24.5 ° / 14.9 °
Pazar 23.4 ° / 13.4 °
Pazartesi 23.3 ° / 11.4 °

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.