Abdullah ALAN


Liderlik

Dünyanın kuruluşundan günümüze toplumu temayüz eden bireyler olduğunu doktorinlerden görmekte olup ve günümüzde de ontolojiye hayat veren bireyler olduğunu görmekteyiz.


Liderlik

Dünyanın kuruluşundan günümüze toplumu temayüz eden bireyler olduğunu doktorinlerden görmekte olup ve günümüzde de ontolojiye hayat veren bireyler olduğunu görmekteyiz. Ontolojiye yön veren bireylerin çoğu zaman sıfatlarından arınmış olanı benim gözümde daha makul olduğunu ve gerçek anlamda liderler bu sahışlardan olduğu yadsınamaz.  Aslında gerçek anlamda sıfatlara bağlı kalan ve sıfatlardan arınmamış kişilere lider demek çok yeğlediğim bir durum söz konusu değildir. Doğrusu lider doğulur. Lider olunmaz. İnsan doğarken taşıdığı tek haiz olduğu sıfat insandır. Bu sebeple bizlere bir mevki makam verildiğinde insan sıfatıyla kalmak en makul olanı olduğu aşikardır.
Lider kimdir? Kendini ifade etmekte çekinmeyen, toplumla bağdaş kurmaktan uzak durmayan, görev ve sorumluluklarını adil bir şekilde tayakuz eden, öz eleştiri becesine sahip ve toplumdan aldığı eleştirileri olumlu karşılayan bir noktada kendini tazeleyen liderdir. Kendini tekrar eden demiyorum kendini yenileyebilen bir ontoloji bahisi konusu olduğunu bilmekte fayda var vardır.
Çok önem arz eden ve anekdotamun özlü olması adına kısa ve bir noktaya değinerek liderlik başığını kapatmak istiyorum. Toplamu temayüz eden kişiler kesinlikle kendini toplumdan izole etmemeli, kendini diye dayatma yerine sevdirmesi kişiyi daha saygın ve sampatik olacağı da kesinlikle arz eder. Görev bilinci ile kendini kimseden üstün tutmayan ve en başından kendisi ile barışık olan liderlerle çalışma, tanımak umuduyla esenlik içinde sağlıklı bir yaşam dilerim.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.